Design

Van nature ben ik best wel creatief ingesteld en ik vind het dan ook altijd leuk om dingen te creëren. Dat geldt ook voor grafische vormgeving en webdesign wat ik mijzelf heb aangeleerd. Ik vind het heerlijk om een mooie uitnodiging te maken voor een evenement of een strakke presentatie voor een webinar. Inmiddels heb ik ook een eigen glossy magazine uitgebracht, diverse huisstijlen bedacht en logo’s ontworpen. Momenteel ben ik bezig met een volgende stap, namelijk mijn eigen kookboek ontwerpen, schrijven en uitgeven.

Zo’n 7 jaar geleden ben ik gestart met webdesign. De eerste website was voor Sophie’s Bakery, mijn toenmalige taartenbedrijfje. Al gauw volgde een eigen webshop en later mijn foodblog Sophie Glutenvrij die inmiddels ook is uitgebreid met een online winkel, namelijk Shop Sophie Glutenvrij. Mijn omgeving merkte mijn design skills ook op en al gauw maakte ik ook websites voor anderen wat ik nog steeds met heel veel plezier doe.

D voor Office & Design, Audrey Dobber
Social Media

Social Media content is natuurlijk niet alleen het schrijven van mooie en pakkende teksten, maar ook uitstraling. Je kunt klakkeloos een plaatje van internet op je profiel plaatsen, maar ik kan bijvoorbeeld ook een mooie Facebook header voor je ontwerpen. Of gewoon een heel pakket voor LinkedIn, Instagram, Twitter, YouTube etc. Of wat denk je van mooi vormgegeven afbeeldingen bij jouw post?

E-books & magazines

Een mooi voorbeeld hiervan zijn natuurlijk mijn eigen e-books en glossy magazines. Maar dat niet alleen. Momenteel ben ik druk bezig met het schrijven, vormgeven en daarna in eigen beheer uitgeven van mijn allereerste kookboek. Dus ook daar zou ik je in kunnen ondersteunen.

Kaarten & uitnodigingen

Een uitnodiging voor de jaarlijkse ledenvergadering, een webinar of bijvoorbeeld een leuk evenement, ik maak het graag voor je.

En dat natuurlijk niet alleen, ook voor een leuke en persoonlijk kaart kun je bij mij terecht of bijvoorbeeld de jaarlijkse digitale kerstgroet voor jouw relaties.

Animaties & video's

Een video of animatie is natuurlijk een geweldige manier om in korte tijd jouw boodschap over te brengen bij jouw klanten. Je kunt ze gebruiken op de website of social media, maar bijvoorbeeld ook in een nieuwsbrief.

In plaats van een hip en glossy magazine, kan ik ook een mooie stijlvolle bedrijfsbrochure voor je ontwerpen met daarin bijvoorbeeld al jouw projecten of een strak vormgegeven catalogus met daarin jouw assortiment en prijslijst.

Ook behoort het ontwerpen van flyers tot de mogelijkheden. Een mooie promo flyer welke uitgedeeld wordt op de lokale weekmarkt of een strakke en stijlvolle flyer welke bij de deur van jouw evenement wordt overhandigd.

Presentaties zijn tegenwoordig complete bedrijfs- en/of productpresentaties. Stijlvol vormgegeven in huisstijl met video en audio. Dat was vroeger wel anders, ik kan me de tijd nog van de transparante sheets op de overheadprojector nog herinneren 😉

Presentaties maak ik meestal in PowerPoint, Prezi of Canva. Ook hier kan ik weer iets heel moois van maken. In mijn portfolio tref je een aantal voorbeelden.

Visitekaartjes zijn natuurlijk niet meer weg te denken uit het zakelijk leven. Samen met jou is het visitekaartje een eerste indruk van jouw bedrijf. Deze moet er dus tip top, maar ook in jouw huisstijl uitzien.

Een digitale handtekening is eigenlijk ook een visitekaartje, maar dan onder een e-mail. Ook hier komen jouw gegevens en functie in te staan in de huisstijl van jouw bedrijf, maar je kunt natuurlijk ook social media buttons toevoegen zodat de lezer binnen 1 klik naar jouw socials wordt doorgelinkt. Binnenkort een congres of heeft jouw bedrijf een actieweek? Ook dit kun je (tijdelijk) in de digitale handtekening laten verwerken.

Alles wat ik verder nog niet genoemd heb qua webdesign en grafische vormgeving valt onder deze categorie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het ontwerp van een t-shirt met bedrijfslogo, gepersonaliseerde mokken om de wild groei aan plastic bekertjes tegen te gaan, stickers, banners, tasjes en ander promotie materiaal.

Infographics & factsheets

In enkele ogenblikken jouw boodschap duidelijk overbrengen zonder dat daar flinke documenten voor moeten worden doorgespit? Dat kan met een mooi vormgegeven infographic of factsheet. Geen elle lange stukken tekst meer, die hoogstwaarschijnlijk toch niet gelezen worden, maar de kern uitgelicht versterkt mooie of grappige illustraties.

Een infographic of factsheet kan voor veel zaken worden ingezet. De afronding van een bijvoorbeeld een project. Een jaarverslag dat gepresenteerd moet worden of zoals in het voorbeeld hieronder het protocol verantwoord winkelen tijdens de eerste corona golf.

Verslagen en eindrapportages zijn veelal flinke documenten welke doorgenomen moeten worden. Het verwerken van deze informatie in een factsheet beperkt de overvloed van informatie en vat de kern samen in een overzichtelijk verhaal.

Wat is het verschil tussen een factsheet en een infographic?

Het gegeven is toch hetzelfde? Dat lijkt inderdaad zo. Toch is er een verschil. Een factsheet bevat voornamelijk een kernboodschap of de belangrijkste cijfers uit bijvoorbeeld een financieel jaarverslag versterkt door visuele aspecten. Een infographic richt zich meestal op het uitleggen van een probleem of situatie ondersteund door visuele elementen.

Voorbeeld factsheet voor Novaka voorkant
Voorbeeld factsheet novaka achterkant
Voorbeeld poster infographic Novaka
Voorbeeld infographic

D voor Office & DesignWat wil jij uitstralen met je bedrijf? Welke kleuren ga je daarvoor kiezen? Straks en modern, rustig, romantisch, zakelijk of lekker vrolijk. En dan is er natuurlijk ook nog het lettertype. Sierlijk, straks, modern of juist grappig. De titels in de tekst. Cursief, vet gedrukt in hoofdletters of juist kleine letters. O ja, en dan moet er ook nog een logo komen. Je leest het al. Een huisstijl uitzoeken is niet iets wat je zomaar er even tussendoor doet. Er zijn heel wat afwegingen om te maken. Uiteraard ondersteun ik je hier graag in en kan ik ook het een en ander voor je ontwerpen. 

Voorbeeld mediakit

Het logo op het voorbeeld was onderdeel van een mediakit welke ik in opdracht van Novaka heb gemaakt. Deze mediakit is gratis verstrekt aan de leden van Novaka om iedereen op te roepen zich aan de coronamaatregelen te laten houden, zodat de winkel op konden blijven. In de mediakit zaten onder meer diverse posters voor in de etalage, een logo (zie voorbeeld) voor op social media, social media headers, bericht content, website sidebar, instagram story en post etc. Uiteraard kan ik voor jou ook een mooie mediakit maken. Dit hoeft natuurlijk niet persé aan klanten of leden verstrekt te worden, maar kun je ook zelf gebruiken op jouw socials en website.

Voorbeeld Poster

Ook posters worden nog steeds veel gebruikt. Bijvoorbeeld in de etalage van een winkel, op beurzen, in de kantine, noem maar op. Uiteraard zit het ontwerp en laten drukken van posters ook in mijn takenpakket.

De poster in het voorbeeld heb ik in opdracht van Novaka gemaakt en was onderdeel van een mediakit (samen met het filmpje hierboven) om tijdens de lockdown de consument er op te attenderen bij de kleinere onderneming te kopen.

Voorbeeld nieuwsbriefEigenlijk moet elke organisatie er eentje hebben. Een mooi vormgegeven nieuwsbrief die jou boodschap goed uitstraalt in jou huisstijl. Uiteraard plaats je hierin het laatste nieuws van de organisatie, maar ook speciale aanbieding, mededelingen of een uitnodiging voor een congres of beurs.

Of zoals ik vaak doe voor Sophie Glutenvrij, elke week een ander thema, het glutenvrij weekmenu, een mooie aanbieding uit de webshop, een uitgelicht recept, natuurlijk het laatste nieuws en soms een leuke winactie. Deze nieuwsbrief zend ik wekelijks, op zondag, naar de mailadressen op de verzendlijst. Iets wat ik voor jou organisatie ook kan oppakken.

Webdesign

Een van mijn meest favoriete bezigheden. Het ontwerpen van websites. Inmiddels heb ik diverse websites gemaakt waarvan je er hier beneden een aantal voorbij zie komen waaronder ook mijn eigen webshop, Shop Sophie Glutenvrij. Natuurlijk mijn foodblog, Sophie Glutenvrij en de websites van D voor Office & Design en Novaka. De website van Sophie Glutenvrij is nog gemaakt met een bestaand WordPress thema.

Door gebruik te maken van een thema kan je binnen slechts enkele uren een website online hebben. Handig als snelheid geboden. Helaas lever je dan wel wat in op de kwaliteit. Zo’n thema is natuurlijk nooit geheel op maat en zal daarom nooit in zijn geheel bij jouw onderneming passen.

Alle andere websites maak ik in Elementor. Dit geeft mij de vrijheid om zelf een thema te maken en de website geheel naar wens  en huisstijl in te richten. Ik kijk hierbij goed naar de inhoud. Dus de tekst welke SEO-proof geschreven wordt zodat de website goed in google gevonden kan worden. Maar ook andere details zoals bijvoorbeeld foto’s, illustraties en animaties welke zorgvuldig uitgezocht worden om het verhaal kracht bij te zetten, maar welke ook jouw vindbaarheid in de zoekmachines vergroten.

En dan is er natuurlijk ook nog het technische aspect. De website moet natuurlijk goed navigeren. Content moet voor de gebruiker goed en snel vindbaar zijn, maar je wil natuurlijk ook dat de bezoeker zo lang mogelijk op jouw website blijft. Dus de bezoeker moet geïnteresseerd blijven zodat hij iets gaat aanschaffen of jouw als ondernemer gaat benaderen. Alles valt en staat dus met goede content en een soepele werkbaarheid van jouw website.

Contact

Telefoon

06 - 270 477 71

Heb je vragen, wil je meer informatie of wellicht een offerte aanvragen? Dat kan! Bel of stuur me een Whatsapp.

Mailen mag natuurlijk ook: audrey@dvoordesign.nl of vul het contactformulier in via onderstaande button.

webdesign, content creatie, grafische vormgeving, freelance, presentaties, design, animaties, video, social media, nieuwsbrieven, infographics, factsheets, mediakit, posters, flyers, brochures, magazines, book covers, visitekaartjes, digitale handtekening